Skip to main content

Ontwikkeling ruimtemissies

Jupiter ijsmanen MAJIS
Het BIRA was verantwoordelijk voor de elektro-optische karakterisering van het vluchtmodel van de MAJIS-detector, die zich uitstrekt tot het zichtbare en nabije infraroodkanaal (VIS-NIR).
Picasso Cubesat
De twee instrumenten aan boord moeten nu aantonen dat CubeSat technologie wetenschappelijk nuttige gegevens kan opleveren.
Satelliet ALTIUS
Microsatelliet voor de monitoring van stratosferisch ozon en andere atmosferische spoorgassen die de luchtkwaliteit en het klimaat beïnvloeden.
Gateway-station Maan
BIRA onderzoekt of de Maan Gateway, een ruimtestation rond de Maan, een goede plek zou zijn om wetenschappelijke instrumenten voor ruimte-plasmafysica te plaatsen.
Daedalus-ruimtevaartuig
Met de Daedalus-missie wil ESA de bovenste atmosfeer en de lagere ionosfeer van de aarde bestuderen. De satelliet zal hiervoor diep in de atmosfeer duiken.
ESA’s Comet Interceptor missie scheervlucht
In het kader van een ESA-missie met als doel een scheervlucht langs een komeet, heeft het BIRA een gecombineerde sensor ontworpen en gebouwd voor meting van het elektrisch en magnetisch veld.
PICASSO
PICASSO is een miniatuursatelliet die de ozonverdeling in de stratosfeer, het temperatuurprofiel tot aan de mesosfeer en de elektronendichtheid en -temperatuur in de ionosfeer zal bepalen.
ALTIUS is een satellietinstrument in staat zijn om op globale schaal hoogteprofielen voor de concentratie van een aantal atmosferische chemische soorten te meten.
ALTIUS is een satellietinstrument dat op globale schaal hoogteprofielen voor de concentratie van een aantal atmosferische chemische soorten zal meten die zich in het domein bevinden van ozonaantasting en klimaatverandering door broeikasgassen.
MAJIS: op verkenning naar Jupiters ijsmanen
Wetenschappelijke missie om Jupiter en drie van zijn grootste manen te verkennen. Wetenschappers en ingenieurs richten zich op samenbrengen en uitlijnen van detectie-instrumenten die op lage temperatuur functioneren.